Refurb Works Begun

Along with finishing off final works to the main building; wall tilling, painting, mastic sealing, cleaning etc… I’m delighted to be able to push on with works on the existing buildings, which will really leave the clinic with a succinct and fully operable clinic scheme. Saddock and Dan have been helping with this. On Monday (a national holiday here also) we removed the small partition – revealing our new link door and creating a now fully visable link to the new building. We have started today building a new reception desk in here leading people to the new building. We can then move the existing patients records area, inserted haphazardly into the corner of the waiting area over to hear, making use of a secure room – the previous examination room. At the week-end we will dismount this, opening up this area as was originally planned.

We have also started remodelling the very original clinic building to convert this into the new Lab spaces and new waiting area. Myself, dan and saddock taking our hammers to this yesterday. The existing lab space in the phase 1 building can then operate as either a new Snr Nursing Sister office, or as suggested yesterday, the new HIV testing space

IMG_6349_resized

Removing the lightweight partition, added post completion of Phase 1,opening the waiting area up once again to the lovely big windows here. Once the records space is moved, the lovely large windows on this side will also bring further more light into the waiting area

IMG_6397_resized

Removing the stud partitions and re-locating doors in the original clinic building, to become the new Lab space. Chance, the Lab technician is certainly looking forward to the upgrade from 1 small room, to 2 larger Lab space, an office and a waiting area!

IMG_6398_resized

IMG_6400_resized

Saddock swinging his hammer

IMG_6401_resized

Dan, cutting the removed panels from the phase 1 building partitions to re-use here

IMG_6404_resized

A quick sketch for the clinic to sell them the idea of a new reception desk to make a more welcoming entrance space. there were very much in favour. Mentioning my visits to some of the private clinics which I saw when I first arrived, helped them envisage a more modern ‘Medical Centre’ environment.

IMG_6406_resized

The new waiting area to the right and Lab office adjacent.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s