Final Building Photos

After the Handover ceremony I spent some days photographing the completed building. Hopefully the album of photos bellow give a good impression of all the exterior and interior views and new spaces. The photos are displayed to give a fairly sequential series of views on how people would enter and move around the building.

0_resized

View from key pedestrian route to the west side of the new clinic. This path is mainly used by students passing between the main campus and student dorms

0a_resized

Approaching the clinic entrance (via phase 1) from the covered walkway

0c_resized

The front elevation

1_resized

Entering the new, expanded waiting area in the phase 1 building

2_resized

The newly expanded internal waiting area

3_resized

Looking back to the entrance

6_resized

Mrs Nyasulu, the acting snr sister at the newly designated prescriptions dispensary

7a_resized

The completed new reception desk, replacing the clumsy records area previously added into the corner of the waiting area.

8_resized

The new reception desk leads visitors out towards the new building

11_resized

The previous main consultation room has now been converted to the clinic ‘bed resting’ room, for patients waiting to be transferred to Mzuzu Central Hospital.

12_resized

The new dispensary in the previous nurses office

13_resized

Chance the Lab technician in the newly refurbished waiting area

14_resized

One of the new lab spaces

15_resized

Another of the new lab spaces, now used for samples collection

15a

January, the painter with his great umbrella!

15b_resized

The khonde now connecting the phase 1 and 2 buildings

16a_resized

Further view of the connecting khonde

17_resized

East elevation and slot windows into the new waiting area

18_resized

Front elevation seen from the phase 1 khonde

19_resized

The new semi-external waiting area

20_resized

New waiting area looking back to the phase 1 building

22a_resized

Circulation within th new waiting area

23_resized

Some portraits of people using the new waiting area

24_resized

 

24a_resized

 

25_resized

Morning light coming through the new slot windows in the waiting area

32_resized

The rear elevation, which is also accessed via the same level khonde

33_resized

Typical vertical louvered window detail

34_resized

Looking back along the khonde on the same elevation

36_resized

The drain and new flower bed give a pleasant buffer to the podium/khonde

37_resized

West elevation and student path

39_resized

 

40_resized

One of the 2 new consultation rooms, now being used

40a_resized

The other consultation room

42_resized

A treatment or ‘dressings’ room

43_resized

A new stores and Auto-claving machine space

44_resized

An examination room

45_resized

Further views of one of the consultation rooms

45a

45b

The dressings room

45c

View through the building looking back to the waiting area

45d

45e

47_resized

48_resized

49_resized

50_resized

52_resized

53_resized

54_resized

56_resized

57_resized

A new tree planted in front of the building to replace the one we removed at the start of the project

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s